Heinäkuun HelleKisat

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
Date(s) - 14/07/2018
00:00

Tapahtumapaikka
Oulujokilaakson Golf

Kategoriat Ei Kategoriat


Katsotaan OjlG kovin Duo

Panostamisesta palkitaan tässä kisassa… Lisätiedot myöhemmin.
Tervetuloa (toivottavasti) hellepäivänä =DDD
10€ / pari + greenfee/5+1/kk

uudet Scramble säännöt 2018

Kilpailutoimikunnassa on päädytty uudistamaan hieman scramblesääntöjä. Muutokset ovat tehty lähinnä pelin nopeuttamiseksi, sekä noudattamaan enemmän golfin perimmäistä luonnetta. Lisäksi on täsmennetty eräitä yleisiä käytäntöjä, joista välillä on ollut epäselvyyttä pelaajien keskuudessa.

uudet Scramble säännöt 2018:

  • Kaikki joukkueen jäsenet suorittavat avauslyönnin, mutta ei ole pakko.
  • Joukkue valitsee jatkolyöntipallonsa vapaasti.
  • Ensimmäisenä lyö se pelaaja, jonka pallo valitaan (tämä pelin nopeuttamiseksi). Tätä menettelyä noudatetaan koko kierroksen ajan.
  • Pallon paikka merkataan.
  • Valittu pallo pelataan siitä paikasta mihin se on edellisellä lyönnillä päätynyt.
  • Pelialueen lyhyeksi leikatulla alueella seuraavana lyöntivuorossa oleva joukkuetoveri ASETTAA pallonsa korkeintaan avoimen tuloskortin lyhyen sivun etäisyyden päähän, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua.
  • Muualla (raffissa, metsässä) pallo DROPATAAN enintään mailan mitan päähän valitusta pallosta, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua.
  • Esteissä pallo ASETETAAN vastaavaan asemaan kuin missä valittu pallo sijaitsi. Esim. jos pallo pallo on bunkkerissa uponneena tai esim. jalanjäljessä, niin muutkin pallot ASETETAAN vastaavaan asemaan valitun pallon kanssa.
  • Griineillä pallo ASETETAAN samaan asemaan valitun pallon kanssa. Puttilinjalla tai sen jatkeella seisominen on kielletty. Sääntö 14-2b.
  • Jos ensimmäisenä lyöty pallo jää reiän välittömään läheisyyteen voi pelaaja putata sen kuppiin ja joukkuetoverilla on silti vielä mahdollisuus koittaa saada putti sisään yhtä vähemmällä lyöntimäärällä. (tämä pelin nopeuttamiseksi)

Joukkueen tasoitus (slope) määritellään siten, että pelaajien yhteenlasketuista slopeista huomioidaan 25 % joukkueen kokonaisslopeksi. Tämä kokonaisslope ei kuitenkaan voi olla korkeampi kuin parhaimman pelaajan slope. Yksittäisen pelaajan maksimislope on 36.

+ tasoituksilla oleville tasoituksille noudatetaan seuraavaa menettelyä: jos vain toisella pelaajalla on + tasoitus, niin joukkueen tasoitus on sama, kuin tämän pelaajan tasoitus (slope). Jos molemmilla pelaajilla on + tasoitus, niin joukkueen tasoitus on paremman pelaajan tasoitus (slope) lisättynä yhdellä lyönnillä.

Muilta osin kilpailussa noudatetaan Suomen Golfliiton voimassa olevia sääntöjä.